Dagboek 2 Zomerkamp 2022

Lief online dagboek,

Het begin. Je zal nu misschien denken, jullie waren toch gisteren al op pad? Maar de Wilde Vaart begeleiding wilde graag een Fri(e)se start. Vandaag of nu eigenlijk 15 minuutjes geleden, zetten wij voor het eerst dit jaar voet op Friese grond. We zijn vanochtend om 09:00uur weggevaren na een korte ochtendgymnastiek met de meiden van Hasselt. En na een tijdje varen kwamen we rond 18:00uur aan. Dit lijkt een lange tocht, maar het vloog voorbij (voor de schippers althans). We hebben ondersteboven hangende Nederlandse vlaggen geteld en zijn door het prachtige Kalenberg gevaren. Voor degene die dit niet weten, dat is een soort Giethoorn zonder toeristen. Wel had je meer dan genoeg boefjes (bejaarden op elektronische fietsen) die over het heerlijke fietspad langs het kanaal aan het fietsen waren.

Burg op, brug af, brug op, brug af en dat zo een 100 keer. We hebben flink mogen manoeuvreren door de smalle sloten. En eigen hebben we niet zoveel gedaan, want het zal je verbazen, maar op een varende boot is er voor de meesten niet zoveel te doen. Dus zaten ze lekker op het dek een boek te lezen of instrumenten te bespelen. Zoals het hoort, zonder mobiele telefoons.

Nu we aan zijn gekomen, zitten we op het terras. Lekker bij de Dikke TĂșt. Heerlijk alcohol vrij bier drinken en zo naar het eiland varen om lekkere wraps te koken en op te puzzelen. Lief dagboek, tot morgen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.