Zomerkamp

Het zomerkamp is een van de hoogtepunten van het jaar. Aan het begin van de zomervakantie varen we met de hele vloot naar Friesland. Hier zullen de zeeverkenners meer dan tien dagen lang de Friese meren bezeilen!  Tijdens het kamp wisselen dagtochten, trektochten en uitgebreide spellen elkaar af, waardoor de verkenners nooit lang op een locatie blijven.  Ook is er geen gebrek aan rivaliteit tussen de bakken. Het kamp is een groot doorlopend spel met elk jaar een ander thema, en een andere prijs!

De verkenners zeilen zelfstandig van de ene kampplek naar de ander. En terwijl zij Friesland doorkruisen vervoert de Clasina alle kampspullen en zorgt de leiding er voor dat het eten al weer klaar staat wanneer de verkenners aankomen op de volgende locatie. Natuurlijk moeten de tenten nog wel worden opgezet, maar dat is geen probleem voor de zeeverkenners! Na het eten aan boord van de Clasina is er een avondspel om voor het eind van de dag nog snel een aantal punten binnen te halen! Voordat de verkenners gaan slapen is er nog tijd om elkaar te vertellen over de avonturen van de dag onder het genot van een glas warme chocomelk.

 

De Wilde Vaart heeft zijn eigen programma tijdens het zomerkamp. Aangekomen in Friesland varen zij hun eigen tocht over de Friese meren. Dagtochten en trektochten wisselen hier af met lekker genieten van het zomerse weer in Friesland. Met de Cleas worden de kampspullen naar de locaties gesleept. De WV’rs kiezen zelf of zij willen zeilen of dat zij mee gaan met de Cleas.

Door de geringe afmeting van de Cleas en doordat niet alles gezeild wordt kan de Wilde Vaart grotere afstanden afleggen en kunnen zij op nieuwe locaties kamperen. Hierdoor leren de WV’rs een geheel nieuw Friesland kennen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

?>