Zomerkamp

Waar een ieder naar uitkijkt bij de Zeeverkenners is toch wel het zomerkamp. Het is werkelijk het hoogtepunt voor allen.

Het zomerkamp vindt al vele jaren plaats in de provincie Friesland. 10 nachten lang op de boot en slapen in tenten op de eilanden in het Friese meren gebied. Zonder ouders (en de meeste kinderen vinden dat heerlijk)

Eerst gaan de Dolfijnen een drietal dagen op kamp. In tegenstelling tot de andere speltakken blijven de Dolfijnen op 1 eiland waar met elkaar waar wordt gezwommen, gezeild, gegeten en geslapen met knuffelbeesten. Kortom ze blijven op 1 plek en hebben vele spellen om te doen.

En ze worden opgevolgd door de Zeeverkenners en de Wilde Vaart. Waarbij de Wilde Vaart hun eigen gang gaat met hun eigen wachtschip, de VP. Ze zien elkaar enkel op de jaarlijkse BBQ avond waarvoor ook de loodsen uitgenodigd zijn.

In Echtenerbrug, een dorp aan het Tjeukemeer, stappen de Zeeverkenners aan boord.

De Zeeverkenners hebben altijd wel een thema. Het betreffende thema komt dan terug in het programma van het zomerkamp. En dat betekent in het kort dat de Zeeverkenners elke dag allerlei opdrachten mogen uitvoeren en dat er een wedstrijd element aanwezig is.

Overdag gaan de zeeverkenners aan boord van hun eigen lelievlet met het kader als leidingteam en op pad. Ze krijgen een kaart met een route van A naar B en een tijdslimiet. In feite hoppen de zeeverkenners van eiland naar eiland elke dag en dus van slaapplek naar slaapplek. Onderweg doen ze spelletjes, zingen ze liedjes, varen ze door dorpen, kopen ze wat lekkers, gaan ze zwemmen en zijn vooral bezig met zeilen en roeien.

De zeeverkenners dienen zelfstandig op de afgesproken plaats aan te komen. Echter kan het nog wel eens zijn dat men een sleep heeft geregeld bij één van de wat grotere en luxere jachten welke ze tegenkomen op het water. Want veel bekijks hebben ze wel. Zeker, maar niet alleen, als ze met hun lelievletten door Sloten wrikken.

Alle maanden vooraf aan het zomerkamp hebben de verkenners geoefend met het mast neerhalen om onder bruggen door te kunnen. En natuurlijk ook om een lelievlet aan te leggen voor het geval dat er een sluis op de route is. Al hun kennis hebben ze nodig en dat maakt het kamp leuk en uitdagend.

Eenmaal aangekomen op het eiland staan de tenten alweer klaar en is de leiding de maaltijd aan het voorbereiden welke ook hoort bij het thema. Er worden spellen gedaan en elke dag wordt afgesloten met warme chocolademelk.

De Zeeverkenners leiding nemen deel aan dit thema door in de huid te kruipen van diverse personages en rollen. Het blijkt elk jaar weer enorm veel plezier op te leveren. En de ouders zien vele foto’s met glimlachende gezichten van de kinderen voorbij komen.

Voor meer informatie bezoek ons op facebook en of volg ons op instagram