Dolfijnen

Voor kinderen van 7 tot 11 jaar in het bezit van zwemdiploma’s is er de speltak Dolfijnen. Hier beginnen velen met spelenderwijs te leren zeilen. Het leerdoel van de Dolfijnen staat in het teken van vertrouwd raken op een boot en op het water. Dus de focus ligt op de basisvaardigheden van het zeilen en roeien, maar vooral richten we ons op veel lol hebben en dingen doen die niet op school mogen en thuis niet kunnen.

Tegelijkertijd leren de Dolfijnen om te gaan met elkaar en met autoriteit en te communiceren en luisteren.


Onze manier van lesgeven:
Door middel van spellen op en rond het water leren we de dolfijnen hoe een boot werkt, maar het blijft speels. We zijn hier niet om van hen de beste zeilers of de snelste roeiers te maken. Dat is niet onze ambitie.


Doordat we met de leiding mee varen in de vletten kunnen we er goed voor zorgen dat iedereen dingen probeert en kunnen we de kinderen individueel moeilijkere of makkelijkere taken geven afhankelijk van hun kunnen.

In de winter, wanneer de bootjes uit het water zijn, hebben we meestal opkomsten in het bos bij de landtak. Daar kunnen ze onder begeleiding vuur maken, hutten bouwen, enz. Op deze manier kunnen de dolfijnen doordraaien in de winter en hebben ze eigenlijk het beste van twee werelden te pakken met het water én het land gedeelte.

Ook de Dolfijnen gaan op kamp, lees er hier meer over.

Voor meer informatie bezoek ons op facebook en of volg ons op instagram of schrijf u in voor de nieuwsbrief