Winterkamp

We gaan iedere winter ook op een niet zeil kamp met de Dolfijnen en de Zeeverkenners en WV. Dit is op het land in een scouting clubhuis in Lochem in een bosrijke omgeving. Hier slapen we tussen Kerst en Oud & Nieuw, dit is om het jaar wat op te breken. En ook om op kamp te gaan, want wie vindt dat nou niet leuk?

De Dolfijnen gaan overigens eerst en als het voor hun ten einde is, dan begint het winterkamp voor de andere groepen. Elk winterkamp heeft een thema en het gehele programma wordt daarop afgestemd.

Op winterkamp gaan we dus niet zeilen en doen we heel veel vette spellen. Zo gaan we elk jaar lekker zwemmen in het zwembad en doen we een jaarlijkse greppeltocht. Dat is een tocht in het donker door het omliggende bos waar de kinderen gedropt worden en de weg terug naar het clubhuis lopen, maar het is wel spannend want onderweg mogen ze niet gezien worden door de leiding en loodsen die in auto’s langsrijden. Dit is soms wel spannend want je bent druk bezig op te zoeken op de kaart waar je bent en ineens hoor je een auto aankomen. Dan dienen de zeeverkenners zich snel te verstoppen op het land.

Het is elk jaar voor alle deelnemers erg leuk. Om weer bij te komen sluiten we de tocht altijd lekker af met chocolade melk.

Op winterkamp gaan we altijd op de fiets heen en terug en sluiten we standaard af met oliebollen in de Gashaven in gezelschap van de ouders.

Voor meer informatie bezoek ons op facebook en of volg ons op instagram