Winterkamp

Elk jaar tussen kerst en Oud en Nieuw gaan zowel de zeeverkenners, als de wilde vaarders, op kamp in het bos in de buurt. Beide groepen hebben hun eigen programma, maar verblijven in hetzelfde gebouw en eten gezamenlijk.

Het zeeverkennerskamp staat elk jaar in een ander thema, waarin verschillende spellen gespeeld worden. ’s Ochtend vertrekken we met z’n allen op de fiets door de kou naar het clubhuis van een andere scoutinggroep. Daar aangekomen heeft de leiding alle plunjebalen en boodschappen al naar binnen gebracht en staat er een warm kopje soep met een broodje klaar. Iedereen rolt z’n matje en slaapzak uit en de eerste spellen kunnen beginnen in het bos. ’s Avonds heeft de leiding een lekkere wintermaaltijd gekookt, waarna de dienstbak de afwas kan doen en een spannend spel in het bos kan beginnen. De eerste dag sluiten we af met warme chocolademelk en iedereen kan richting de slaapzaal.

 

Op de tweede dag staan naast een aantal spellen in het bos, ook een middag in het zwembad op het programma, want een zeeverkennerskamp zonder water zou raar zijn. Deze avond zijn alle loodsen uitgenodigd en is het wat drukker bij het avondeten. Hierna kan iedereen zich klaar maken voor de beroemde greppeltocht, waarbij de zeeverkenners en wv’ers in kleine groepjes een tocht door het bos lopen zonder gesnapt te worden door loodsen en leiding die de groepen zoeken vanuit auto’s. De dag eindigt in het uitwisselen van de gebeurtenissen in het bos bij een kopje warme choco en keten in de slaapzaal voor de zeeverkenners. Voor de loodsen is dit een goede gelegenheid om elkaar weer eens gezellig te spreken bij de open haard.

 

De laatste ochtend moet het gebouw schoongemaakt worden en wordt het winnende groepje bekend gemaakt. Samen fietsen we weer terug richting de Gashaven, waar we het jaar met zeeverkenners, wv’ers, leiding, loodsen en ouders afsluiten met oliebollen!

 

?>