Wilde vaart

Vanaf 16 jaar mag je naar de Wilde Vaart, ook wel de WV genoemd. De Wilde Vaart heeft een eigen wachtschip, in dit geval een sloep met de naam VP. De vloot voor de WV bestaat uit een lelievlet en de Pi.

Zelf bepalen

De wv bepaalt zelf wat ze gaan doen. Dat betekent dat zodra men wilt zeilen, er wordt gezeild. En als men een kabelbaan wilt bouwen, dan wordt er een kabelbaan gebouwd.

Verantwoordelijkheid

Dit maakt dat de WV zelf een grote verantwoordelijkheid krijgt waar ze mee leren omgaan. Zo dient het onderhoud aan de vloot regelmatig te worden gedaan. En het klussen aan de motoren. Kampen dienen ook te worden voorbereid.

De wv is een plek waar je van alles mag proberen en waar daar ook de ruimte voor is. Dingen mogen mislukken, daar leer je dan op z’n beurt ook weer van.

De leerlijn
Om de Wilde Vaart de goede richting op te sturen in het leren omgaan met verantwoordelijkheid is er leiding aanwezig. De leiding van de WV geeft begeleiding. Zo helpt de leiding mee met het realiseren van plannen. en zorgen dat er altijd veilig gehandeld wordt zijn twee punten waar de leiding mee helpt.

De leiding

Waar bij de dolfijnen en de zeeverkenners de leiding nog echt boven de kinderen staat, staat de begeleiding eerder naast de wv’ers. Ze hebben samen opkomsten en gaan samen op kamp en bereiden dat dan ook samen voor. Het is meer een team, wat goede voorbereiding is op het daadwerkelijk leiding worden bij de Dolfijnen, Zeeverkenners of WV.

Stage

Het komt voor dat de WV meehelpt met het onderhoud van de gehele vloot of helpt met het begeleiden van spellen en kampen van de andere groepen. Dit in het kader van de leerlijn om te oefenen voor leiding van de Dolfijnen of Zeeverkenners. Je kunt het zien als een stage.

Klussen gevraagd!

Bij de WV leer je om te gaan met zelfstandigheid. Dat betekent ook dat de WV allerlei acties verricht om geld te verzamelen voor grote uitgaven, zoals het onderhoud van de motor van de VP. Jaarlijks is er een “heitje-voor-een-karweitje” actie. Dan wil de WV graag aan de slag met het betegelen van een tuinpad bijvoorbeeld of het onkruid verwijderen uit een tuin, of het schilderen van een garagedeur. Het is mogeljik om allerlei klussen aan te bieden, zie ook de nieuwsbrief of Instagram met de oproep voor klussen in de winter 2022! Neem contact met ons op.

De WV in actie voor een klus, winter 2022

Voor meer informatie bezoek ons op facebook en of volg ons op instagram