Zeeverkenners Deventer en DAVO presenteren DAVO ZEEMAATJE

Zeeverkenners Deventer en DAVO presenteren DAVO ZEEMAATJE:

Limited edition IPA

4 april 2023

Bierbrouwer DAVO brouwde speciaal voor de Zeeverkenners van Deventer een stoer speciaalbier.  De watertak van Scouting Steyn ontwikkelt een nieuw clubhuis en is hard op zoek naar allerlei sponsoracties. Zij werken onder meer samen met DAVO. Oude biervaten worden gerecycled tot drijvers voor steigers en er is een Limited Edition IPA gebotteld: ZEEMAATJE. De opbrengst gaat naar het nieuwe clubhuis. Afgelopen vrijdag presenteerde DAVO eigenaar Jos Schmitz samen met de scouts deze limited edition IPA.

Na de oliebollen actie van oud en nieuw wilde de club een nieuwe actie. Toen oud-zeeverkenner Roel Berkhout vertelde over zijn hobby ‘bier sommelier’ en over de mogelijkheid om onder eigen label een lekker biertje te verkopen, kwamen de zeeverkenners al snel uit bij de Deventer Brouwerij DAVO. Eigenaar Jos Schmitz was gelijk enthousiast en wilde graag meehelpen om geld voor de zeeverkenners in te zamelen: “Wij regelen een goede inkoopprijs, zodat verkoop door de scouts ook werkelijk iets oplevert; jullie zorgen voor een mooi label.”  Afgelopen vrijdag was de eerste presentatie: “we hebben een echte unieke Limited Edition gemaakt met elkaar!”

Carmen Nutbey, ook een voormalig scout uit Deventer, tekende voor het ontwerp. Voor haar voelt de groep als een club maatjes en zo werd de naam van het biertje geboren. “De speelsheid en de frisse kleuren van het ontwerp voor het etiket zijn passend voor hoe ik de zeeverkenners heb ervaren”, aldus Carmen.

Zeemaatje wordt verkocht en gedistribueerd door de Loodsen (18+-ers bij de zeeverkenners). Je koopt het online voor 48 euro per doos van 12 flessen. Loods Jesse Berends: “We hebben 200.000 euro nodig voor een nieuw clubhuis. Het is fijn dat ouders en oud-leden geld schenken aan de Club van 100, maar voor ons is het een stuk eenvoudiger én leuker om een doos echt DAVO IPA 7,5% bier te verkopen en zo dragen we allemaal bij aan het goede doel. Op dit moment gaat het lekker: in de voorinschrijving hebben we al flinke bestellingen mogen opschrijven van vrienden, leden en ouders”.

Op een ander vlak werkten de zeeverkenners al mee aan een onderzoek naar hergebruik van de lege bierfusten van DAVO als drijver voor een steiger. De eerste testresultaten voor een drijvende steiger zijn nu voor doorontwikkeling aan de studenten van Saxion overgedragen.

Op onze website vind je meer informatie over ons project en over de DAVO Limited Edition IPA “ZEEMAATJE”. https://zeeverkennersdeventer.nl/zeemaatje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.